Angst opstået under gymnasietiden – C´s historie.

Oktober 2020

Denne klient begyndte at lide af angst i gymnasietiden, hvor det blev svært at kunne koncentrere sig, tage initiativ og være i sociale sammenhænge med vennerne. Henimod slutningen af 3.g. begyndte personen at have problemer med at sove og tankemylder med mange selvbebrejdelser. Gymnasiet blev heldigvis afsluttet med hue og fejring, men angsten fortsatte og det samme gjorde søvnproblemerne. Alene tanken om at skulle ud og finde et arbejde eller være socialt aktiv med vennerne var en stor overvindelse. C har været god til at tale med sin familie og har søgt hjælp lige fra start, men synes det har været svært at finde professionel hjælp, som var brugbar. C er lige startet i behandling, men begyndte på 4. dagen efter den første behandling at sove godt og i mange timer, der var endda behov for to middagslure i nogle dage. Efter otte dage regulerede søvnbehovet sig. C føler sig mere afslappet, frisk og angsten fylder knap så meget. Der er ikke tankemylder for nuværende. Generelt set oplever C, at der er kommet ro i hele systemet både mentalt og fysisk. Det forventes, at C skal have et par behandlinger mere inden behandlingen kan afsluttes. C beretter, at denne behandling er lettere end at gå til samtaleterapi, fordi man ikke behøver at fortælle om sine inderste tanker og følelser hver gang og få feedback på disse. Når man har det rigtig skidt, kan man nogle gange godt opleve, at der er mindre behov for snak og mere behov for bedring.

Angst opstået under efterskoletiden – Emma´s historie.

Oktober 2020

Emma´s historie med angst starter på efterskolen. Emma, som nu går i gymnasiet har trives rigtig godt med at være hjemme under COVID-19 nedlukningen og sommerferien. Da skolen startede op igen efter sommerferien blussede angsten op igen. Emma er meget åben omkring det, men oplever blandt andet udfordringer i sociale sammenhænge og hvis hun skal med bus og tog. Emma har flere gange har valgt at blive hjemme, fordi angsten fyldte for meget. Hun har fået behandling i klinikken i en længere periode af andre årsager, men da angsten fyldte rigtig meget i september fik Emma en behandling for angst. Den behandling har gjort, at Emma har haft det væsentlig bedre og angsten har fyldt meget lidt. Emma fik behandling nummer to for angst for en uges tid siden. Emma beretter, at hun er rigtig glad og kan virkelig mærke, at det har hjulpet hende, selv vennerne oplever, at hun virker mere glad og har mere overskud i skolen.

Kroniske smerter i arme (Postoperative neuropatiske smerter)  - Jeppes historie 

August 2019 (opdateret 18.12.19)

Jeppes forhistorie:

Jeppe har i tre år haft kroniske smerter fra albuerne og ud i fingrene. Smerterne opstod efter flere skulderoperationer. Jeppe undgik helst at give hånd, da det kunne sende en eksplosion af smerter igennem hånden. Generelt var berøringer ganske smertefulde. Jeppe sov næsten kun på ryggen, da han ellers ville få flere smerter eller sovende fornemmelse i armene. Jeppe har to slags smerter, konstante smerter og voldsomme jag. Jagene kunne være så slemme, at Jeppe blev fysisk dårlig af dem. I bund og grund har Jeppe levet i et smertehelvede i tre år.

Forløbet:

Under den første behandling, kunne Jeppe mærke en væsentlig reduktion i smerterne. Det holdt indtil samme nat. Jeppe fik behandling den efterfølgende dag og igen blev smerterne væsentlig reduceret. Siden har Jeppe sovet rigtig godt de fleste nætter. Generelt set har Jeppe fået det bedre i takt med behandlingerne. Det har været noget af en rejse, men Jeppe er nu nået dertil, hvor han er trappet helt ud af sin smertestillende medicin og har tålelige smerter. Jeppe er ikke færdigbehandlet, derfor kendes det endelige resultat ikke, men når jeg tænker tilbage på den mand, som sad foran mig første gang og den mand, som sidder foran mig nu, er der meget stor forskel.

Behandlinger hos os er ikke et quick fix, især de kroniske og lidt komplekse lidelser kræver samarbejde, tålmodighed og standhaftighed. Nogle lidelser afhjælpes med ganske få behandlinger og andre kræver behandlinger 2-3 gange om ugen i en periode. Jeppes forløb er også en fortælling om ikke at miste håbet eller affinde sig med sin situation, om at turde hænge i, selv når der er nedture og tro på, at også din historie kan rummes og hjælpes.

Opdatering den 30.09.19:

I fredags fik Jeppe behandling igen efter 4 uger. Der er kun få gener i lang- og ringfinger på begge hænder om morgenen og det forsvinder i løbet af kort tid. Selv efter en weekend, hvor han virkelig havde brugt sine arme og skuldre forsvandt smerterne ganske hurtigt igen. Efter et forløb på 4 måneder, har Jeppe fået det rigtig godt. Han er medicinfri, sover godt om natten og har kun ganske få gener om morgenen. 

Opdatering den 18.12.2019

Jeppe har nu været helt smertefri i arme og hænder i en længere periode.

Kroniske smerter efter ulykke - Mettes historie

December 2019

Mettes historie:

Jeg startede i behandling hos Anja fra Sorø Smertebehandling, efter en snak omkring mine udfordringer.

I 2010 blev jeg væltet bagover af en panisk hest, som ramte mig i ansigtet og på halsen med hovene. Jeg slog ryggen, fik en kraftig hjernerystelse og fik slået min ene fortand ud. Efter ulykken fik jeg behandling hos kiropraktor og gik til genoptræning med fysioterapi i et år samt et utal af tandlægebesøg. Jeg har siden ulykken, haft kraftig hovedpine, synsforstyrrelser, samt smerter i ryggen, som stråler ned i begge baglår og nogle gange trækker helt ned i venstre ankel.

I 2014 fik jeg pludselig en slem hovedpine og flimmer for øjnene. Havde en brændende smerte i næsen og venstre kind.

Det varede i tre uger, hvor jeg stort set kun kunne ligge i sengen. Efterfølgende har jeg haft daglig hovedpine og migræne flere gange om ugen. Smerterne sidder meget i det område af mit ansigt og nakke, hvor jeg er blevet ramt. Jeg har igennem årene prøvet adskillige behandlingsformer med begrænset effekt, og jeg blev altid rigtig dårlig efter behandlingerne. Har været i behandlingsforløb hos 2 neurologer uden effekt. De meddelte, at de ikke kunne gøre noget for mig, og at jeg måtte leve med mine udfordringer. Jeg har dagligt hovedpine, smerter i ansigtet, nakken og ryggen, er svimmel, problemer med fordøjelsen, kvalme, kuldskær og er meget træt. Jeg har ikke overskud til at være det åbne og sociale mennesker, som jeg plejede at være. På baggrund af mine mén, er det ikke længere muligt for mig, at arbejde fuldtid og er blevet ansat i fleksjob.  

Forløbet:

Under den første konsultation hos Anja, oplevede jeg at blive mødt med stor empati og en meget grundig gennemgang af alle mine symptomer. Ingen andre behandlere har undersøgt mig så grundigt, og spurgt så detaljeret ind til, hvordan det føles i min krop og hvilke symptomer, jeg har. Anja kunne give en forklaring på mange af mine symptomer på en måde, som gav rigtig god mening for mig for første gang i 9 år. Under 1. behandling kunne jeg mærke, hvordan der blevet arbejdet alle de steder i kroppen, hvor jeg har smerter. Efter 1. behandlingen følte jeg mig rigtig afslappet og godt tilpas. Alle andre behandlinger gjorde mig dårlig, så det var helt fantastisk at modtage behandling uden at blive dårlig.

Efter anden behandling fik jeg nogle heftige svedeture, især når jeg havde spist og om aftenen. Da vi nåede til tredje behandling, var svedeturene og min vanlige trang til at drikke iskoldt vand i store mængder væk, og jeg var ikke længere kuldskær. Jeg har nu fået 19 behandlinger og har det langt bedre. Mine migræneanfald er reduceret både i antal og i smerteniveau.

Jeg er meget sjældent svimmel mere og kvalmen er reduceret kraftigt. Jeg kan ofte nøjes med kun at hvile mig, uden at skulle sove, når jeg kommer hjem fra mit fleksjob. Der er ro på min fordøjelse, og smerterne i ryggen er stort set væk og har ikke længere den brændende fornemmelse i næsen og smerterne i kinden er væk.

Før behandlingerne hos Anja, plejede jeg kun at køre små ture i min bil, da det gjorde, at jeg fik flere smerter i ryggen og baglårene samt kraftig hovedpine. I dag jeg snildt køre længere ture uden, at det påvirker mig negativt. Jeg har endda haft en del dage, hvor jeg har følt mig som et helt normalt menneske igen. Jeg har oplevet, at jeg har kunne være mere social i weekenderne.

De behandlinger som jeg har modtaget fra Anja fra Sorø Smertebehandling, er de behandlinger, som har haft størst effekt på mine smerteudfordringer.

Jeg har primært fået akupunktur og moxa (varmeterapi), men jeg har et par gange fået massage på øvre ryg og i ansigtet hos Sussie.

Fremtiden:

Forløbet har givet en del fysiske og mentale op- og nedture, men overordnet set er det gået fremad hele tiden. Jeg er efterhånden fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden og har fået en tro på, at jeg kan leve et godt liv. Af hjertet tak til Anja fra Sorø Smertebehandling, som har gjort en kæmpe forskel for mig.

"Kære Anja 🌹

Mange tak for denne gang -(omgang)

Jeg har haft glæde og god virkning af din behandling."

- B.R. (patient med smerter i begge knæ)